Dolhasca: Localnic cercetat penal pentru că a condus un motoscuter fără a deține permis de conducere



În noaptea de 10/11.10.2017, după ce a condus motoscuterul înregistrat pe DJ 208S, din localitatea Probota și apoi pe un drum asfaltat din localitatea Poienari, avândul ca pasager pe un tânăr de 28 de ani, din orașul Dolhasca, un localnic de 19 ani, a oprit pe un câmp și i l-a încredințat spre conducere consăteanului său.
Astfel, acesta l-a condus pe un drum de pământ nedeschis circulației publice, conform evidențelor Primăriei Dolhasca, însă folosit de localnici pentru a se deplasa la terenurile agricole din zonă, moment în care, la o denivelare, tânărul de 28 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat, suferind leziuni ușoare, motiv pentru care, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind ulterior externat.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 19 ani, proprietarul motoscuterului, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche