Foresta Suceava, depunctată și amendată pentru că nu a respectat regulamentul la meciul cu CS Afumați

Foresta Suceava a pierdut la „masa verde” partida cu CS Afumați din 7 octombrie 2017, încheiată în teren cu scorul 2-2, și a primit o amendă de 3.200 de lei.

„În temeiul art 45.7.1 din ROAF clubul ACS Foresta Suceava se sancționează cu pierderea jocului prin Fortfait (3-0 în favoarea echipei CS Afumați) și i se aplică o penalitate sportivă de 3.200 de lei”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină a FRF din 25 octombrie 2017, în dosarul 439/CD/2017.

Conform art. 45.7.d din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice „Echipele din Liga a 2-a au dreptul să folosească maxim 3 jucători extracomunitari în acelaşi timp în teren şi sunt obligate să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 10 jucători formaţi la nivel naţional. Începând cu sezonul 2015/2016 echipele din Liga a 2-a au dreptul să folosească maxim 2 jucători extracomunitari în același timp în teren”.

Conform art. 45.7 din ROAF „Prin jucători formaţi la nivel naţional se înţeleg jucătorii care, indiferent de cetăţenie, au figurat ca legitimaţi şi au participat la competiţii pentru un club din România timp de minim 3 ani (consecutivi sau nu) în perioada cât au fost în vârstă de 15-21 de ani. Vor fi considerați ca fiind formați la nivel național și jucătorii care urmează să îndeplinească condiția celor 3 ani în cursul sezonului pentru care au fost înscriși în lista A sau B a echipei. Nu beneficiază de această excepție jucătorii care au nevoie de mai mult de un sezon pentru a îndeplini condiția celor 3 ani”.

Mai nouă Mai veche