FOTO Peste 15.500 pachete cu țigări confiscate la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei desfășurate la frontiera de nord, peste 15.500 pachete cu țigări, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere.



În ziua de 7 octombrie 2017, polițiștii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret au descoperit pe sensul de intrare în ţară, ascunse într-un microbuz condus de un cetățean român și într-un autoturism marca Lada condus de o persoana de sex feminin din Ucraina, 620 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.
Țigările au fost descoperite ascunse în scaunele microbuzului condus de către cetățeanul român, respectiv pe corpul și în bagajele personale ale femeii.
Ambii conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare, iar întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 900 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.



Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației, în urma unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, județul Suceava, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.
Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul statului vecin.
Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, totodată procedându-se la verificarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 7 colete cu țigări, de proveniență ucraineană.
Țigările au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.000 pachete de țigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 175.500 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.
În continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Mai nouă Mai veche