Frătăuții Noi: Doi tineri care au scos din rădăcini 18 arbori, prinși în flagrant de polițiști



La 07.10.2017, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a surprins în flagrant, în zona podului ce delimitează comuna Frătăuții Noi, de comuna Frătăuții Vechi, în suprafața împădurită din lunca râului Suceava, doi tineri de 20 și 22 de ani, ambii din comuna Frătăuții Noi, în timp ce intenționau să încarce și să transporte cu un atelaj hipo, 18 arbori de grosimi mici, din specia arin.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 06.10.2017, cei doi tineri au scos din rădăcini, cei 18 arbori, pe care intenționau să-i transporte a doua zi la domiciliile lor, cu un atelaj hipo împrumutat de la un localnic.
În cauză, s-a solicitat sprijinul specialiștilor Ocolului Silvic Marginea, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, cei doi au sustras cantitatea de 1,10 m.c. lemn, din specia arin.
Cei doi tineri au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 lei fiecare pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 521 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolul Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche