Poiana Stampei: Lemn transportat cu un aviz falsificat, confiscat de polițiști. Proprietarul, cercetat penal pentru fals și uz de fals


La data de 28.10.2017, ora 09.30, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Poiana Stampei, autovehiculul condus de un bărbat de 65 de ani, din municipiul Vatra Dornei, care transporta material lemnos și care a declarat faptul că, nu deține documentele de proveniență, acestea fiind în posesia unui bărbat de 57 de ani din comuna Poiana Stampei, căruia îi aparţine lemnul.

Interogând aplicaţia „Inspectorul Pădurii”, polițiștii au constatat faptul că, nu există cod online generat în ultimele 72 ore pentru numărul de înmatriculare al vehiculului verificat, motiv pentru care, autovehiculul cu material lemnos a fost condus la sediul depozitului silvic din comuna Poiana Stampei, pentru continuarea verificărilor.

Ulterior, la fața locului s-a prezentat bărbatul de 57 de ani care a prezentat avizul de însoțire secundar a materialului lemnos, emis la data de 28.10.2017, pentru transportul efectuat de bărbatul de 65 de ani, respectiv cantitatea de 9,16 m.c. lemn de foc de esență fag.

În urma verificării documentul, polițiștii au constatat faptul că CNP-ul nu aparține conducătorului auto de 65 de ani, care a declarat faptul că, nici semnătura de pe acesta nu este a sa, el nefiind de față la întocmirea avizului de însoțire a materialului lemnos.

În urma inventarierii materialului lemnos transportat, specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul de 65 de ani transporta cantitatea de 3,12 m.c. lemn de foc de esență fag și nu 9,16 m.c. conform documentelor, acesta fiind confiscat și predat în custodie organelor silvice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.