Protecția Consumatorului, 280 de controale în septembrie



In decursul lunii Septembrie, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Suceava a desfasurat 280 actiuni de control, soldate cu 78 amenzi in valoare de 109.500 lei si 32 avertismente. Toate actiunile de control, s-au desfasurat in urma cercetarii reclamatiilor si a tematicilor de control la nivel national si regional. S-au inregistrat 116 reclamatii.

Dintre tematicile desfasurate amintim:

1) Tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea rechizitelor si uniformelor scolare. S-au desfasurat 32 actiuni de control, aplicandu-se 3 avertismente si 13 amenzi, in valoare de 30000 lei. Ca abateri constatate exemplificam, etichete fara traducere in limba romana, neindicarea perioadei promotiilor, lipsa preturi.

2) Tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor in saloanele de infrumusetare. S-au desfasurat 46 actiuni de control, aplicandu-se 6 avertismente si 11 amenzi in valoare de 18000 lei. Ca abateri amintim, lipsa afisare tarife, necomplectarea registrului cu operatiunile de sterilizare a instrumentarului.

3)Tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea conservantilor, condimentelor, otetului si a sarii. S-au desfasurat 53 actiuni de control, aplicandu-se 4 avertisment si 17 amenzi in valoare de 25200 lei. Ca abateri, produse din import fara traducere in limba romana, lipsa preturi.

Comisar sef adjunct
Vasile Latis
Mai nouă Mai veche