Un botoșănean a furat o mașină cu varză din Piața Burdujeni și s-a răsturnat la Dumbrăveni


La 19.10.2017, orele 02.00, Poliția Orașului Salcea a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, pe DN 29, din comuna Dumbrăveni, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Polițiștii deplasați la faţa locului au identificat pe DN 29, o autoutilitară răsturnată în afara părţii carosabile și pe conducătorul auto, un tânăr de 22 de ani din județul Botoşani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoutilitara aparține unui bărbat de 49 de ani din oraşul Milișăuţi.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că tânărul, lăsat de proprietar să păzească autoutilitara încărcată cu varză pentru comercializare într-o piață din Cartierul Burdujeni, a sustras-o fără acordul acestuia și a condus-o pe DN 29, ocazie cu care, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „furt în scop de folosinţă”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche