Verești: Coliziune între o mașină și o căruță conduse de bărbați beți



La 06.10.2017, ora 23.27, Secția 2 Poliție Rurală Ipotești a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe DJ 208B, din comuna Vereşti, a avut loc o tamponare, iar conducătorul auto vinovat se află sub influenţa băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați operativ la fața locului au identificat pe DJ 208B, autoturismul condus de un bărbat de 41 de ani din comuna Dumbrăveni, care prezenta avarii în urma coliziunii cu atelajul hipo condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Vereşti.
Întrucât cei doi emanau halenă alcoolică, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului auto şi de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului atelajului hipo, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul atelajului hipo a fost sancționat contravenţional pentru încălcarea prevederilor H.G. nr.1391/2006, pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal, conducătorul auto fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche