Vicovu de Jos: Tânăr fără permis, beat la volan, a fugit de poliție și s-a izbit într-un gard


La 18.10.2017 orele 21.15, în timp ce acționa pe raza comunei Vicovu de Jos, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala de poliție având în funcțiune semnalele luminoase și acustice, autoturismul fiind identificat abandonat, după ce a intrat în gardul unui imobil din comuna Vicovu de Jos.
În urma cercetarilor, conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr de 21 de ani din localitate, care a recunoscut faptul că el a condus vehiculul.
Interogând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul, ce aparține unui bărbat din Anglia, nu are asigurare RCA.
Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 18.10.2017, în jurul orelor 20.00, tânărul a luat autoturismul din curtea bunicii sale și s-a deplasat pe raza comunei Vicovul de Jos, deși nu avea permis de conducere.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „furt în scop de folosință”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „distrugere din culpă”, ce va fi soluționat procedural.
Totodată, tânărul de 21 de ani a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea semnalelor polițistului, nerespectarea obligației de a avea asupra sa documentele prevăzute de lege, precum și pentru faptul că, autoturismul pe care l-a condus nu era asigurat cu poliță RCA obligatorie valabilă la momentul constatării, motiv pentru care, i s-a reținut certificatul de înmatriculare precum și numărul de înmatriculare.
Mai nouă Mai veche