Acțiune de amploare a poliției! La Mitocu Dragomirnei au descoperit că la un magazin nu erau afișate prețuri pentru mai multe produse agroalimentare


La data de 18.11.2017, Poliția municipiului Suceava a organizat o acțiune pe raza comunelor Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Zvoriștea, pe linia asigurării climatului de siguranță publică, prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicit, a siguranței cu sisteme de pază a societăților comerciale și a reducerii riscului rutier, la care au fost cooptați și polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale.

În cadrul acţiunii au verificate 23 de societăți comerciale, inclusiv pe linia Legii nr.333/2003 privind asigurarea cu paza a bunurilor.
Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.805 lei.
De asemenea, au fost confiscte bunuri în valoare de 200 lei.
În cadrul acţiunii au fost legitimate peste 150 de persoane şi controlate 50 de vehicule.

Exemple:
  • O femeie din comuna Zvoriștea, a fost identificată de polițiști în timp ce desfășura acte de comerț la o societate comercială din localitate, în sensul că, oferea spre vânzare țigări fără a deține documente legale de proveniență;
  • O femeie din comuna Mitocu Dragomirnei, a fost identificată de polițiști în timp ce desfășura acte de comerț la o societate comercială din localitate, în sensul că, nu avea afișate prețurile pentru mai multe produse agroalimentare.
La acţiune au participat şi poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, purtându-se discuţii cu persoanele vârstnice şi cele care traiesc în case izolate pentru reducearea riscului victimal asociat înşelăciunilor şi infracţiunilor de furt. Au fost distribuite cca. 200 de ghiduri pentru prevenirea furturilor şi înşelăciunilor editate în parteneriat cu ATOP Suceava.

IPJ Suceava
Mai nouă Mai veche