Brodina: Camion încărcat cu lemn fără acte, confiscat de polițiști


La data 04.11.2017, în jurul orei 04.35, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe DJ 176, din comuna Brodina, autoutilitara condusă de un bărbat de 42 de ani, din orașul Vicovu de Sus, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, documentele de însoțire a materialului lemnos prezentate pentru control de către conducătorul auto, nu erau completate conform normelor legale incidente, iar în aplicația informatică nu există cod unic pentru autoutilitară, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 18,38 m.c. lemn rotund de lucru, de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Brodina, iar autoutilitara a fost indisponibilizată.
Mai nouă Mai veche