Dumbrăveni: Individul care și-a ucis soția, a dormit lângă ea și apoi s-a dus la băut, trimis în judecată


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului MAGAZIN GHEORGHE, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul Magazin Gheorghe s-a căsătorit cu persoana vătămată M.V. în anul 1971.
Atât persoana vătămată cât şi soţul său s-au obişnuit să consume, de mai mulţi ani, cantităţi mari de băuturi alcoolice. Pe acest fond între cei doi soţi au existat în decursul timpului nenumărate incidente şi altercaţii violente, care au fost observate şi auzite de vecinii acestora din comuna Dumbrăveni, însă nici părţile implicate şi nici vecinii lor nu au adus aceste fapte şi la cunoştinţa lucrătorilor de poliţie.

La data de 23 septembrie 2017, la fel ca şi în alte ocazii, persoana vătămată M.V. a consumat pe tot parcursul zilei cantităţi mari de băuturi alcoolice în mai multe localuri publice din comuna Dumbrăveni, iar spre seară, fără a se putea stabili ora exactă, s-a deplasat la domiciliu unde a continuat să consume o cantitate nedeterminată de băuturi alcoolice.

Deosebit de aceasta şi inculpatul Magazin Gheorghe a consumat cantităţi mari de băuturi alcoolice, împreună cu diverse persoane din comuna Dumbrăveni. În jurul orelor 21:00 - 21:30 inculpatul se deplasa spre domiciliu fiind în stare avansată de ebrietate.

Din cercetări a rezultat că după ce a ajuns acasă, Magazin Gheorghe a început să se certe cu victima.
Din probatoriul administrat a rezultat că inculpatul Magazin Gheorghe a exercitat multiple acte de violenţă cu mijloace (pumni, picioare) şi corpuri contondente dure asupra victimei în curtea imobilului comun din localitatea Dumbrăveni, după care a târât corpul victimei în interiorul locuinţei. Cel mai probabil decesul acesteia a survenit în casă. Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că deşi şi-a dat seama că actele sale de violenţă au condus la decesul victimei, inculpatul s-a culcat în aceeaşi încăpere cu aceasta, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic deosebit.

Din cercetări a rezultat că incidentul din noaptea respectivă s-a desfăşurat pe parcursul mai multor ore, fiind auzite zgomote, ţipete, strigăte de ajutor la orele 21:00 la orele 22:00 precum şi în jurul orelor 02:00-03:00.

În dimineaţa zilei de 24 septembrie 2017 inculpatul s-a trezit şi a observat în mijlocul camerei de locuit cadavrul soţiei sale, a aprins becul din curte în semn de doliu, după care s-a deplasat la un bar din localitate unde a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice, a revenit la domiciliu şi abia apoi a informat diverse persoane despre decesul soţiei sale.

Conform concluziilor medicului legist care a efectuat autopsia victimei, moartea a fost violentă şi s-a datorat şocului traumatic şi hemoragic survenit în evoluţia unui politraumatism cranio-facial, toraco-abdominal şi al membrelor, prin lovire cu şi de corpuri dure şi asfixiei mecanice prin obstrucţia căilor respiratorii cu vomismente în condiţiile politraumatismului. Analizele toxicologice au pus în evidenţă o alcoolemie de 2,80 g ‰.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR,
Lucian STĂNESCU
Mai nouă Mai veche