Moldovița: O camionetă și trei căruțe cu lemn fără acte, depistate la Demăcușa


La data de 03.11.2017, în jurul orei 17.00, în timp ce acționa pe DC Demăcușa, din comuna Moldovița, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control, o autoutilitară și trei atelaje hipo, care transportau material lemnos, respectiv lemn de foc de esență rășinoase.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, atât conducătorul auto, cât și conducătorii atelajelor hipo nu dețin documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul de 57 ani din comuna Moldovița, transporta cu autoutilitara cantitatea de 2,20 m.c. lemn de foc de esență rășinoase.
De asemenea, un bărbat de 37 de ani din comuna Vatra Moldoviței, transporta cu atelajul hipo proprietate, cantitatea de 0,563 m.c. lemn de foc de esență rășinoase. Un alt bărbat de 38 de ani din comuna Moldovița, transporta cu atelajul hipo proprietate, cantitatea de 1,609 m.c. lemn de foc de esență rășinoase, iau un bărbat de 57 de ani din comuna Moldovița, transportat cu atelajul hipo proprietate, cantitatea de 1,103 m.c. lemn de foc de esență rășinoase.
Conducătorul auto și cei trei conducători de atelaje hipo, au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare circa 2.500 lei a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.
Mai nouă Mai veche