Permis de conducere ucrainean falsificat, prezentat polițiștilor de un tânăr din Vicovu de Sus


La data de 03.11.2017, în jurul orei 16.55, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuţi din localitate, autoutilitara înmatriculată în străinătate condusă de un localnic de 25 de ani.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la veridicitatea permisului de conducere emis de autorităţile ucrainene și prezentat de conducătorul auto, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat faptul că, tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere și pașaport eliberat de autoritățile române.
Cu ocazia audierii, conducătorul auto a declarat faptul că, permisul de conducere l-a procurat contra unei sume de bani de la o persoană necunoscută, nu a urmat cursurile vreunei şcoli de şoferi nici în România şi nici în Ucraina.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche