Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră desfășurată pe raza localităților Rădăuți, Vicovu de Sus și Siret

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus şi Poliţiei Oraşului Siret, au desfăşurat o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale din zona de competenţă.

Poliţiştii au acţionat în intervale orare prestabilite pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule sub influenţa alcoolului, a excesului de viteză şi a abaterilor comise de biciclişti şi conducătorii de mopede.

Zonele şi intervalele orare de acţiune au fost stabilite prin raportare la evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră înregistraţi în ultima perioadă, scopul acţiunii fiind prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul stradal în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Astfel, în cadrul acţiunii au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 19.850 lei şi au fost constatate 3 infracţiuni la regimul rutier.

Au fost reţinute 4 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare (folii neomologate și defecțiuni tehnice). De asemenea, a fost reţinut un set de plăcuţe de înmatriculare.

Exemple:

  • La data de 27.12.2017, în jurul orei 18.30, un bărbat de 28 de ani, din județul Botoșani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 17A, pe raza comunei Dornești, având o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
  • La data de 27.12.2017, în jurul orei 20.00, un bărbat de 40 de ani din municipiul Rădăuți a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada Volovățului din localitate, având o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche