Campanie de informare și conștientizare cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat


În perioada 04 decembrie 2017 – 31 ianuarie 2018 se desfășoară Campania de informare și conștientizare cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, aplicarea prevederilor derogatorii de la Legea 62/2011 reglementate prin art. VII din OUG nr.82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative, registrul general de evidență a salariaților și transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată.

Campania urmărește creșterea gradului de conștientizare a entităților care au calitatea de angajator și folosesc forța de muncă fără respectarea prevederilor legale, clarificarea unor aspecte în ceea ce privește modul de interpretare și de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidență a salariaților, informarea referitoare la punerea în aplicare a prevederilor art. VII din OUG nr. 82/2017 și conștientizarea angajatorilor cu privire la inițierea și negocierea contractelor colective de muncă.

ITM Suceava va organiza sesiuni de informare la care vor participa reprezentanți ai angajatorilor din toate domeniile de activitate, cu implicarea partenerilor sociali privind beneficiile respectării legislației muncii, vor fi realizate informări publice privind acțiunile de control efectuate în vederea încurajării angajatorilor la conformarea voluntară a cerințelor legislației în vigoare, vor fi organizate acțiuni de îndrumare a enităților.

Romeo BUTNARIU
Inspector Şef
Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava

Narcisa CIOLTAN
Consilier, Compartiment Comunicare şi Relaţii cu Publicul
Mai nouă Mai veche