Ciocănești: Nepot care a tăiat 25 de copaci din pădurea bunicii, anchetat penal de polițiști


La data de 30.11.2017, pe timpul executării sarcinilor de serviciu, polițiștii Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei au constatat faptul că, de pe terenul împădurit aparținând unei femei din comuna Ciocănești, au fost tăiați și sustrași mai mulți arbori, fără a fi marcați cu ciocanul silvic.
În cauză, s-a solicitat sprijinul lucrătorilor Gărzii Forestiere Suceava și a Ocolului Silvic Iacobeni, care, împreună cu polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând faptul că, au fost tăiați ilegal 24 de arbori din specia molid, iar un arbore a fost smuls din rădăcină, rezultând un volum de 24,50 m.c. și o valoare de 4.399 lei.
Materialul lemnos rezultat din tăierea arborilor a fost depozitat pe drumul forestier Botoșel, fiind confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Iacobeni.
În urma măsurilor operative întreprinse, autorul faptei a fost identificat ca fiind nepotul proprietarei terenului, un bărbat de 52 de ani, din comuna Ciocănești, care, în perioada 28.11.-29.11.2017, a tăiat ilegal și scos la drum arborii.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.

IPJ Suceava
Mai nouă Mai veche