FOTO Accidentul mortal de la Fălticeni, provocat de un polițist

Accidentul rutier mortal produs miercuri dimineață pe strada Sucevei din Fălticeni a fost provocat de polițistul Andrei Ignat, de 28 de ani, de la Postul de Poliție Moara. Aflat la volanul unui Opel Antara, polițistul a lovit o fetiță de 12 ani care traversa strada pe trecerea de pietoni.

Fetița Elena-Laura G., de 12 ani, elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, a suferit leziuni incompatibile cu viața.

Polițistul este cercetat penal de colegii lui pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”. Polițistul Andrei Ignat se afla în timpul liber.

IPJ Suceava:
„La data de 27.12.2017, ora 09.25, în timp ce conducea autoturismul pe strada Sucevei din municipiul Fălticeni, un localnic de 28 de ani, a surprins și accidentat mortal o minoră de 12 ani, din localitate, angajată în calitate de pieton în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.”









Foto: Mihaela Mitric
Mai nouă Mai veche