FOTO VIDEO Frătăuții Noi: Contrabandist care a incendiat o camionetă plină cu țigări, arestat pentru 30 de zile

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit în curtea unui imobil din localitatea Frătăuții Noi o camionetă încărcată cu o cantitate însemnată de țigări de contrabandă. Persoanele implicate au incendiat intenționat camioneta cu țigări pentru a nu fi depistate probe cu privire la activitatea infracţională.



În seara zilei de 5 decembrie 2017 polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava, în cooperare cu lucrători din cadrul S.P.F.Vicovu de Sus, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, pe timpul executării unei misiuni specifice, au observat o cărare făcută din mai multe urme de paşi, dinspre graniţă până la un imobil din localitatea de frontieră Frătăuții Noi.



Ajunşi la imobilul respectiv, polițiștii de frontieră au văzut în curtea acestuia o autoutilitară, în remorca căreia erau mai multe colete cu țigări.

Proprietarul imobilului, Ștefan B., în vârstă de 36 de ani, nu a permis accesul polițiștilor de frontieră în curtea locuinței.



Mai mult decât atât, în scopul distrugerii probelor care fac obiectul infracțiunii de contrabandă, acesta a incendiat intenționat țigările și camioneta, fiind ajutat în activitatea infracțională de vecinul său Adrian B., în vârstă de 31 de ani.

În baza mandatelor obținute de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, polițiștii de frontieră au efectuat percheziţii la imobilele celor două persoane, ocazie cu care în autoutilitara respectivă a fost descoperit un număr însemnat de pachete de țigări distruse și încendiate, de proveniență ucraineană.



Autoutilitara și țigările rămase au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava în vederea continuării cercetărilor, rezultând cantitatea de 3.179 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 37.200 lei.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că în autoutilitară s-au aflat iniţial aproximativ 20.000 de pachete cu țigări, majoritatea dintre ele fiind distruse în urma incendiului.



În cauză, față de cele două persoane se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă în formă agravantă, obstrucționarea justiției și sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, verificările fiind continuate de sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării masurilor legale ce se impun.

Față de Ștefan B., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuți a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.



Mai nouă Mai veche