Hackathon 2017, la USV



Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu OSF Global Services, a organizat, în perioada 4-8 decembrie, cea de a III-a ediţie a concursului USV-OSF Hackathon.

Startul competiției a fost dat în ziua de 4 decembrie, prin prezentarea temei de concurs și a soluţiei demonstrative. Echipele înscrise în concurs (CVS, Winter is Coming, InfiniteLoop, Helden, Hephaistos, Hybrid Minds 2.0, Imperfect, Ceic, Code Square, Salty Minds, Curiosity și Solution Squad, totalizând un numar de 50 de studențI) au avut la dispoziţie cinci zile pentru a construi o aplicație care utilizează Speech Recognition. Studenţii au alocat ore de programare intensivă în scopul dezvoltării proiectului propus, iar mentorii OSF au venit în sprijinul echipelor pentru a le acorda suport dedicat.

Prezentările lucrărilor, jurizarea și premierea au avut loc pe data de 8 decembrie. Toți cei prezenți au aşteptat cu entuziasm momentul în care cele 12 echipe au prezentat demo-uri impresionante atât pentru membrii juriului, cât și pentru ceilalți hackeri. Ediția a III-a a Hackathonului s-a încheiat cu șase echipe câștigătoare: CVS, Winter is Coming și Infinite Loop, iar premiile speciale au fost acordate echipelor Helden, Hybrid Minds 2.0 și Hephaistos. Concurenţii au învățat ce înseamnă drumul de la idee la produs, au câștigat premii în bani și vouchere, respectiv șansa unei angajări viitoare în cadrul companiei.

Concursul a antrenat studenții într-un mediu de lucru apropiat de cel al companiei, a încurajat gândirea creativă și spiritul inovativ, de leadership sau management, constituind un excelent prilej de a pregăti tinerii pentru viitoarea lor carieră profesională.
Mai nouă Mai veche