Rezultatele raziei de vineri din SuceavaPoliţiştii Poliţiei Municipiului Suceava şi ai secţiilor rurale arondate au organizat o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi respectarea legalităţii actelor de comerţ şi reducerea riscului accidentelor rutiere pe raza de competenţă.
Au fost verificate 62 de unităţi economice şi au fost aplicate în total 160 de sancţiuni contravenţionale. Un segment aparte al verificărilor l-a constituit respectarea de către agenţii economici a Legii 333/2003 privind asigurarea cu pază şi sisteme tehnice a obiectivelor, în vederea prevenirii furturilor din societăţi comerciale.

La data de 15.12.2017, Poliția municipiului Suceava și secțiile de poliție rurale din zona de competență, au organizat o acțiune în cadrul căreia s-a urmărit asigurarea ordinii şi liniştii publice, combaterea faptelor cu violenţă, a furturilor, actelor de comerţ neautorizat și cerşetorie, prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale și a faptelor penale şi contravenţionale la regimul rutier.

Au fost controlate 62 la unităţi economice şi alte locaţii şi au fost legitimate 260 de persoane.
Au fost verificate 263 de autovehicule şi au fost testaţi cu aparatul etilotest 57 de conducători auto.
Au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 42.220 lei.
Au fost reţinute 9 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
La 15.12.2017, în jurul orei 20.00, o patrulă din cadrul Secție 5 Poliție Rurală Dărmăneşti, a oprit pentru control pe DJ 178A, din comuna Todireşti, autoturismul condus de un localnic de 65 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii urmărind în permanenţă creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.