Ședință extraordinară ATOP Suceava după ce un polițistul Dan Ciprian Sfichi a fost lovit cu sabia în cap la o percheziție


În data de 07.12.2017 a avut loc ședința extraordinară a Autorității Teritoriale de Ordine publică Suceava cu următoarea ordine de zi:

1. Măsuri ce se impun a fi luate de către instituțiile abilitate referitor la asigurarea autorității lucrătorilor din sistemul de ordine publică pe timpul executării misiunilor.

În urma informărilor prezentate de către șefii de structuri a I.P.J., IJJ, ISU și discuțiilor avute în cadrul ședinței au rezultat următoarele propuneri:

  • ATOP Suceava susține pachetul legislativ pentru întărirea autorității polițiștilor, jandarmilor, lucrătorilor de la ISU, pachet legislativ care s-a aflat în dezbatere publică, prin prisma evenimentelor grave petrecute în județul Suceava, respectiv în gara Burdujeni și în municipiul Rădăuți. Modificările aduse legilor prin acest pachet legislativ își propune reglementarea acțiunii polițiștilor, jandarmilor cu realitățile societății de azi, să confere protecție lucrătorilor din structurile M.A.I., cât și cetățeanului, atunci când legea este aplicată.
Au fost făcute informări privind măsurile luate de către ISU pentru prevenirea incendiilor cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, precum și măsurile stabilite referitoare la comercializarea și folosirea articolelor pirotehnice de divertisment.

De asemenea, s-a efectuat evaluarea activității pe comisii ATOP, precum și implementarea unor măsuri în activitate pentru anul 2018.

AUTORITATEA TERITORIALĂ DE ORDINE PUBLICĂ SUCEAVA
Mai nouă Mai veche