Șofer prins beat la volan care a oferit o șpagă de 500 de euro, reținut în arestul poliției


La data de 28 decembrie 2017, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-a dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului PÂŢU CĂTĂLIN DĂNUŢ, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Cauza este instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că la data de 25 decembrie 2017 inculpatul Pâţu Cătălin Dănuţ a fost depistat în trafic, conducând un autoturism pe drumurile publice, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pentru ca agenţii de poliţie să nu dispună măsurile legale faţă de acesta, inculpatul le-a promis în repetate rânduri suma de 500 euro.

Atunci când stadiul anchetei penale va permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR, 
Lucian Stănescu

purtător de cuvânt,
PROCUROR ŞEF SECŢIE,
Maria Cristina CIORNEI
Mai nouă Mai veche