Daniel Ciuriuc, șoferul cel care a provocat accidentul mortal de la Vadu Moldovei, arestat pentru 30 de zileLa data de 13.12.2017 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului Ciuriuc Daniel pentru infracţiunea de „ucidere din culpă” prev. de art. 192 alin. 1, 2, 3 C.p. reţinându-se în sarcina acestuia faptul că la data de 10.12.2017, ora 11:55, conducea un autoturism marca Peugeot pe raza localităţii Vadu Moldovei, având ca direcţie de deplasare Fălticeni către Roman iar în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea interzisă”, în curbă la stânga şi marcaj longitudinal continuu, s-a angajat în depăşirea unui autovehicul, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Dacia Logan, care circula din sens opus. În urma accidentului conducătorul auto al autoturismului marca Dacia Logan şi fiul acestuia în vârstă de 9 ani au decedat.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Purtător de cuvânt,
PROCUROR
Şincari Marinel Ionuţ

Niciun comentariu

Un produs Blogger.