Daniel Ciuriuc, șoferul cel care a provocat accidentul mortal de la Vadu Moldovei, arestat pentru 30 de zile



La data de 13.12.2017 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului Ciuriuc Daniel pentru infracţiunea de „ucidere din culpă” prev. de art. 192 alin. 1, 2, 3 C.p. reţinându-se în sarcina acestuia faptul că la data de 10.12.2017, ora 11:55, conducea un autoturism marca Peugeot pe raza localităţii Vadu Moldovei, având ca direcţie de deplasare Fălticeni către Roman iar în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea interzisă”, în curbă la stânga şi marcaj longitudinal continuu, s-a angajat în depăşirea unui autovehicul, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Dacia Logan, care circula din sens opus. În urma accidentului conducătorul auto al autoturismului marca Dacia Logan şi fiul acestuia în vârstă de 9 ani au decedat.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Purtător de cuvânt,
PROCUROR
Şincari Marinel Ionuţ
Mai nouă Mai veche