Un dezaxat care și-a violat propria fiică timp de 11 ani, arestat de magistrații suceveni


Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava arestarea preventivă a inculpatului BLÎNDU VALERUŢ ION, aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de viol în formă continuată din care o tentativă la infracţiunea de viol în formă continuată prev. de art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 218 alin. 1 şi 3 lit. b şi c Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal şi o infracţiune de viol în formă continuată prev. de art. art. 218 alin. 1 şi 3 lit. b şi c Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din Codul penal şi art. 5 alin. 1 Cod penal.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul a întreţinut, în mod repetat şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, raporturi sexuale prin constrângere, cu fiica sa minoră, începând cu vârsta de 7 ani şi până la împlinirea vârstei de 18 ani a acesteia şi a încercat să întreţină, în mod repetat şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, raporturi sexuale prin constrângere, cu o altă fiică minoră, începând cu vârsta de 4-5 ani a acesteia şi până în luna aprilie a anului 2016.

La data de 06.12.2017 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului BLÎNDU VALERUŢ ION pentru o durată de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT,
PROCUROR,
Georgescul Ruxandra – Andreea
Mai nouă Mai veche