326 de șoferi testați cu aparatul etilotest. Polițiștii au făcut șapte dosare penale, au reținut 17 permise de conducere, au retras opt certificate de înmatriculare și au aplicat 143 de amenzi

În perioada 12.01.-14.01.2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.
Au fost testaţi alcoolscopic 326 conducători auto, fiind constatate 7 infracţiuni. S-au aplicat 143, în valoare de 51.190 lei. Au fost reţinute 17 permise de conducere reţinute şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

Exemple:
  • Un bărbat de 46 de ani, din municipiul Suceava a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada Victoriei din municipiul Suceava, având o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
  • Un bărbat de 38 de ani, din judeţul Botoşani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autovehiculul pe DJ 209C, având o concentraţie alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autovehiculul nu era înmatriculat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche