Gura Humorului: Lemn transportat cu avize expirate, confiscat de polițiști

În perioada 04.01.-11.01.2018, polițiștii Biroului de Combaterea a Delictelor Silvice - IPJ Suceava, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii tăierii, transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

În cadrul acţiunii au fost verificate 49 de obiective, exploatări forestiere, instalații de debitat și ocoale silvice.
În urma controalelor efectuate au fost constatate 4 infracțiuni.
De asemenea, pentru neregulile şi abaterile identificate au fost aplicate 142 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.000 lei.
Totodată, au fost confiscaţi 54,84 m.c. material lemnos în valoare de 10.042 lei.

Exemplu:
  • Pe B-dul Bucovina din oraşul Gura Humorului, polițiștii au identificat și oprit pentru control, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 38 de ani din orașul Frasin, care transporta material lemnos și care, a prezentat pentru control, 2 avize de însoţire a căror perioada de valabilitate era expirată. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cantitatea de 34,38 m.c. lemn de foc de esență fag, în valoare de 3.953 lei, a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Gura Humorului.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.