IPJ Suceava: 384 de șoferi testați alcoolscopic, 16 dosare penale, 133 de amenzi


În perioada 19.01.-21.01.2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.
Au fost testaţi alcoolscopic 384 conducători auto, fiind constatate 16 infracţiuni. S-au aplicat 133 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 56.610 lei. Au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Exemple:
  • La 20.01.2018, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Dorna Candrenilor, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani din comuna Poiana Stampei. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
  • Un bărbat de 31 de ani, din comuna Todireşti, a fost identificat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe raza localității de domiciliu, având o alcoolemie de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat şi permisul de conducere suspendat. În cauză s-a întocmit dosar de penal, conducătorul auto fiind reţinut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.