Starea drumurilor din județ Suceava pe druata atenționării Cod Galben de viscol și ninsori


În județul Suceava, în condițiile atenționării de fenomene meteo periculoase Cod Galben nu au fost evenimente rutiere deosebite, nici abonați nealimentați cu electricitate, iar în continuare, în zonele viscolite se patrulează cu utilaje până la încetarea codului galben de ninsori, a declarat prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Prefectul a precizat că, în cursul nopții de miercuri spre joi, s-a acționat, pentru curățarea drumurilor naționale din județ, cu peste 60 de utilaje și peste 100 de angajați de la Drumuri Naționale și s-au folosit peste 700 de tone de sare, circa 15 tone de clorură de calciu și 6,5 tone de produs ecologic. În prezent, a declarat prefectul, drumurile naționale sunt “la negru” umede, iar 30 de echipaje de poliție acționează preventiv, verificând și dotarea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă.

În cursul dimineții de joi, 18 ianuarie, prefectul Mirela Elena Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, reprezentanți ai Direcției de Drumuri Județene și Delgaz Grid au participat la videoconferința cu prefecții județelor pe tema “Cod portocaliu și galben”, desfășurată la sediul Ministerului de Interne. Organizată în sistem de videoconferință, ședința a fost condusă de prim-ministrul interimar Mihai Fifor, alături de care s-au aflat ministrul de Interne, Carmen Dan, secretari de stat în Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne.

Prim-ministrul interimar Mihai Fifor a recomandat prefecților să informeze populația cu privire la situația drumurilor, pentru a nu fi oameni blocați în zăpadă. La rândul său, ministrul de Interne, Carmen Dan, a recomandat “o atenție deosebită” mai ales în zonele de munte, unde există risc de avalanșe, iar în acest context turiștii să evite drumețiile și să nu se aventureze pe drumuri închise.
Biroul de presă al Instituției Prefectului-Județul Suceava

Niciun comentariu

Un produs Blogger.