Ulma: Contrabandiști care a abandonat 6.710 pachete de țigări, scăpați printre degete de polițiștii de frontieră.


În data de 17 ianuarie 2018, ora 19.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, aflat pe timpul executării unei misiuni de supraveghere și control a frontierei de stat, a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase, dinspre frontiera de stat spre interiorul țării.
Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestora, efectuând somațiile legale prin voce însă bărbații nu s-au oprit, au abandonat coletele şi s-au dispersat spre localitatea Ulma.
Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei.
Astfel, în zonă, polițiștii de frontieră au descoperit 5 colete care conțineau țigări de contrabandă, de proveniență ucraineană.
Coletele abandonate au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.710 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 78.500 lei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.
Mai nouă Mai veche