Mălini: Cherestea transportată fără documente, confiscată de polițiști


La data de 03.02.2018, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, au oprit pentru control pe DJ 209A din comuna Mălini, autoutilitara condusă de un localnic de 24 de ani, care transporta cherestea.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea înscrisă în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, s-a procedat la conducerea autovehiculului la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde, în urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că, tânărul transporta cantitatea de 6,18 m.c. cherestea din specia molid și nu 2,70 m.c. conform documentelor.

În cauză s-a dispus confiscarea fizică a cantității de 3,48 m.c. cherestea, în valoare de aproximativ 3.000 lei, ce a fost predată Ocolului Silvic Mălini și sancționarea contravențională a societății emitente a avizului de însoțire cu amendă în valoare de 3.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.
Mai nouă Mai veche