45 de persoane ridicate și conduse la audieri după percheziții la contrabandiști de țigări


Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Galați și Suceava, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracțională specializată în contrabandă cu țigări. Au fost ridicate 22.000 de țigarete de contrabandă, 20.000 de lei, 750 de euro, două autoturisme și 79 de telefoane mobile, 2 femei au fost reținute, iar față de alte 3 persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

La data de 27 martie 2018, polițiștii brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Galaţi și Suceava și cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, au efectuat 24 de percheziții, în județele Galați și Brăila, la locuințele membrilor unei grupări infracționale organizate, specializată în contrabandă.

De asemenea, au fost puse în executare 45 de mandate de aducere.

În fapt, din cercetări a reieșit că membrii grupării infracționale, constituită din cetățeni români și moldoveni, ar fi introdus în mod ilegal în țară, din Republica Moldova și din Ucraina, ar fi transportat, deținut și comercializat 82.000 pachete țigări. 49.000 dintre acestea au fost capturate de polițiști, la un singur transport, împreună cu autoutilitara în care erau transportate.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 22.000 de țigarete de contrabandă, 20.000 de lei, 750 de euro, două autoturisme și 79 de telefoane mobile.

Două femei, de 28 și 30 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore și față de alți trei membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 32 și 54 de ani, s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor.

Mai nouă Mai veche