Concursul „O personalitate francofonă a zilelor noastre”, la Biroul Francez Suceava


Miercuri, 7 martie 2018, ora 18.00, Biroul Francez, în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară (CRU) Suceava, organizează concursul «Une personnalité francophone de nos jours» / „O personalitate francofonă a zilelor noastre”.

În cadrul acestei competiții, participanții sunt invitați să prezinte o personalitate francofonă remarcabilă într-un anumit domeniu de activitate, care ar putea constitui un exemplu de urmat pentru tinerii zilelor noastre. Tematica aleasă a mobilizat un număr important de elevi, astfel încât 34 de concurenți, din 6 școli din județul Suceava, își vor prezenta, individual sau în echipă, personalitatea francofonă preferată.

Juriul concursului va fi format din lector univ. dr. Mariana Șovea, responsabila CRU din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, profesor gr. I Irina Daniela Melisch, președinta ARPF filiala Suceava, și Margot Berthelin, lector francez la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării/Biroul Francez.

Toți elevii vor primi diplome de participare și dulciuri, iar câștigătorii, premii în cărți oferite de CRU.

Activitatea face parte din proiectul „Francofonia în comunitate”, inițiat de Biroul Francez și Centrul de Reușită Universitară Suceava, cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei, care își propune să încurajeze învățarea limbii franceze, dar și să promoveze francofonia în comunitatea suceveană.
Mai nouă Mai veche