FOTO Contrabandist fără permis, prins după o urmărire pe drumuri forestiere din Brodina

Polițiștii de frontieră au confiscat, în ultimele 48 de ore, aproximativ 5.900 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 69.000 lei. Un sucevean este cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de contrabandă și conducerea unui vehicul fără permis, iar autoturismul folosit la transportul țigărilor este indisponibilizat.



În data de 14 martie 2018, la nivelul S.T.P.F. Suceava şi S.P.F. Brodina – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, un echipaj al poliției de frontieră a identificat, pe un drum forestier de pe raza comunei Brodina, jud. Suceava, un autoturism marca Opel Vectra despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestuia, însă conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de către lucrătorii noștri și a continuat deplasarea în mare viteză.



Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea mașinii, iar la scurt timp autoturismul în cauză a fost găsit abandonat. Imediat s-au luat măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, la scurt timp, în apropiere, fiind depistat conducătorul maşinii, cetăţeanul român Mihai M, în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

În portbagajul mașinii abandonate au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii mașinii și a bărbatului la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 2.880 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Totodată, pe timpul verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul nu avea permis de conducere.



Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 33.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cetăţeanul român este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, autoturismul marca Opel Vectra în valoare de 4.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei.

Mai nouă Mai veche