Marcela Șlusarciuc a câștigat o Bursă Fulbright în domeniul cooperării transfrontaliere



Marcela Șlusarciuc, lector univ. dr. în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a fost propusă de către Comisia Fulbright pentru o bursă postdoctorală Senior Award 2018-2019, ca urmare a unui proces de evaluare care s-a desfășurat în două etape.

Acest tip de finanțări este dedicat cadrelor universitare, cercetătorilor și profesioniștilor care dețin titlul de doctor și doresc să desfășoare o activitate de cercetare sau să susțină cursuri în Satele Unite ale Americii. Proiectul de cercetare pe care candidata suceveană l-a propus urmărește identificarea unui model de cooperare și parteneriat între instituții pentru buna guvernanță a regiunilor transfrontaliere. Rezultatele așteptate ar putea constitui o contribuție semnificativă la înțelegerea modului de funcționare a acestor regiuni, aspect important pentru comunitatea academică suceveană, dată fiind poziționarea în regiunea transfrontalieră România-Ucraina și existența a numeroase parteneriate tradiționale în care USV este implicată.

Lector univ. dr. Marcela Șlusarciuc a făcut parte din prima generație de doctoranzi ai USV în economie și, peste 12 ani, și-a desfășurat activitatea profesională în domeniul cooperării transfrontaliere. Alături de colegi din diferite facultăți, noua bursieră Fulbright contribuie la dezvoltarea cooperării transfrontaliere și a parteneriatelor educaționale și de cercetare între România și Ucraina, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava având o lungă experiență în derularea de proiecte educaționale și de cercetare cu universități ucrainene.
Mai nouă Mai veche