Ocolul Silvic Râșca și o firmă din localitate, amenzi de 32.000 de lei. Polițiștii au confiscat 27,72 metri cubi de lemn de foc


În perioada 13.03.-16.03.2018, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Râşca, administrată de un localnic de 47 de ani, pe linia respectării normelor legale privind exploatarea, achiziţia şi debitarea materialului lemnos, ocazie cu care, au constatat faptul că, firma a livrat cantitatea de 27,72 m.c. lemn de foc de esență fag, în valoare de circa 3.800 lei, fără provenienţă legală și a comis mai multe abateri de la normele legale privind modul de completare a formularelor cu regim special şi raportarea datelor în aplicaţia informatică pe linie de silvicultură.

Pentru completarea verificărilor, echipa de control a procedat la verificarea modului de exploatare de către societate a unei partizi constituită pe raza Ocolului Silvic Râşca, ocazie cu care, a constatat încălcarea legislaţiei silvice în domeniul exploatării forestiere precum şi a obligaţiilor personalului silvic responsabil cu gestionarea şi reprimirea parchetelor de exploatare a masei lemnoase.

În cauză au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 18.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea valorică a cantităţii de 27,72 m.c. lemn de foc de esență fag, în valoare de 3.825 lei şi 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 14.000 lei, în sarcina personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Râşca, responsabil cu reprimirea parchetului de exploatare atribuit societății.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.