Tânăr de 19 ani prins de radar cu 135 km/h în localitate


În perioada 30.03.-01.04.2018, poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au acţionat pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Au fost organizate acţiuni pe diverse segmente de drum pentru depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză.

În total, în cadrul acţiunii, au fost aplicate 529 de sancţiuni contravenţionale,
în valoare de 253.186 lei, din care 360 pentru încălcarea regimului legal de viteză.
Au fost reţinute 44 permise de conducere, dintre care 25 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 19 pentru alte abateri.
De asemenea, au fost retrase şi 8 certificate de înmatriculare pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice, lipsă R.C.A sau aplicarea de folii neomologate.

Exemple:
  • Un bărbat de 45 de ani, din orașul Gura Humorului, a fost depistat și înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localității, cu viteza de 154 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.
  • Un bărbat de 30 de ani, din comuna Drăgoiești, a fost depistat și înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în localitatea Oniceni, cu viteza de 121 km/h, în localitate. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.
  • Un tânăr de 19 ani, din municipiul Suceava, a fost depistat și înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în localitatea Vadu Moldovei, cu viteza de 135 km/h în localitate. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.
Poliţiştii reamintesc faptul că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Le recomandăm celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.
Mai nouă Mai veche