VIDEO FOTO Contrabandist ucrainean prins în flagrant la Vicovu de Sus



La 18 aprilie 2018, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, lucrătorii noştri au observat trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre localitatea Vicovu de Sus, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă spre teritoriul ucrainean.



În urma acţiunii, a fost reţinută o persoană, care a fost identificată ulterior ca fiind cetăţeanul ucrainean Vladimirovici C., în vârstă de 24 de ani.

Imediat au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite două colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

S-a luat măsura conducerii persoanei în cauză împreună cu coletele la sediul poliției de frontieră unde, în urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 2.700 de pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană. Marfa, în valoare de 31.590 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat. Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea soluționării legale.













Mai nouă Mai veche