Acţiune desfăşurată de poliţişti pentru prevenirea evenimetelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice

În perioada 18.05.-20.05.2018, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiști de ordine publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, au organizat și desfășurat acțiuni tematice pe raza județului pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactiv, în cadrul cărora au fost testaţi cu aparatul etilotest 347 conducători auto.

Au fost constatate 17 infracţiuni şi aplicate 174 sancţiuni contravenționale, în valoare de 76.365 lei.

De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemple:
  • Un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Argestru din localitate, autoturismul condus de o localnică de 50 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
  • O patrulă din cadrul Poliţiei municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Dimitrie Cantemir din localitate, autoturismul condus de un localnic de 44 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.