FOTO Audi A4 ciuruit cu gloanțe de polițiștii de frontieră, în timpul unei urmăriri după contrabandiști de țigări

La 21 mai 2018, la nivelul S.T.P.F. Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliției de frontieră a identificat pe un drum forestier de pe raza localităţii Nisipitu, jud. Suceava, un autoturism marca Audi A4, despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea în mare viteză, ignorând semnalele efectuate de către polițiștii de frontieră.

Drept urmare, colegii noștri au pornit în urmărirea autoturismului folosind semnalele acustice şi luminoase, iar la scurt timp șoferul a abandonat maşina și a fugit în pădure.

Imediat, s-au luat măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, ocazie cu care a mai fost descoperit, pe un drum lateral, un alt autoturism de teren, marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, în care se aflau mai multe persoane.

La apariția polițiștilor de frontieră, șoferul autoturismului marca Mitsubishi a pornit în trombă spre lucrătorii noștri, cu intenția de a-i lovi, moment în care polițiștii de frontieră au executat mai multe focuri de armă în plan vertical și spre pneurile autoturismului.

În urma executării focurilor de avertisment, persoanele în cauză au abandonat autoturismul, și profitând de vegetația din zonă au fugit în direcții diferite, în pădurea din apropiere.

Cele două autoturisme abandonate au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii baxurilor din Audi A4 a rezultat cantitatea de 13.360 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 156.312 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturime folosite la activitatea infracţională în valoare de 14.000 lei au fost indisponibilizate la sediul S.T.P.F. Suceava în vederea documentării întregii activități infracționale.

În continuare, poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.





Mai nouă Mai veche