Pojorâta: Individ beat la volan, prins de radar cu 72 km/h în localitate. Avea 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat


La 26.05.2018, Poliția municipiului C-lung Moldovenesc a organizat o acțiune pe raza de competență pe linia prevenirii și combaterii activităților comerciale ilicite, a încălcării normelor rutiere și a faptelor cu violență, a tulburării ordinii și liniștii publice în zona discotecilor şi barurilor în cadrul căreia au fost legitimate 59 de persoane şi controlate 46 de autovehicule şi bagaje.
Au fost testaţi cu aparatul etilotest 6 conducători auto, fiind constatată o infracțiune şi aplicate 20 sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.625 lei. De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere.

Exemplu:
  • La 26.05.2018, ora 18.36, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control pe DN 17, din comuna Pojorâta, autoturismul condus de un bărbat de 74 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc, înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 72 km/h în localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche