Șoferi prinși băuți la volan în zona Rădăuți - Vicov


La 21/22.05.2018, Poliția municipiului Rădăuți, în cooperare cu Poliția orașului Vicovu de Sus, a organizat o acțiune pe raza de competență pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, a excesului de viteză şi a abaterilor comise de biciclişti şi conducătorii de mopede.

În cadrul acţiunii, a fost constatată o infracţiune, fiind aplicate şi 27 sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.600 lei. Au mai fost reţinute 4 permise de conducere, din care 2 pentru alcool, 1 pentru viteză și 1 pentru depășire neregulamentară şi retras un certificat de înmatriculare pentru lipsă I.T.P.

De asemenea, a fost ridicat un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Exemple:
  • La 21.05.2018, ora 20.25, polițiștii l-au depistat în trafic pe DC Bilca – Gălănești, pe un bărbat de 50 de ani, din comuna Bilca, județul Suceava, care conducea autoturismul sub influența băuturilor alcoolice, motiv pentru care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
  • La 21.05.2018, în jurul orei 17.59, în timp ce acționa pe strada Calea Bucovinei, din orașul Vicovu de Sus, județul Suceava, un echipaj de poliție a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din comuna Putna. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării.
Mai nouă Mai veche