VIDEO Hoții de pădure din Călimani, urmăriți cu elicopterul. Cinci dosare penale întocmite și zeci de amenzi aplicate de polițiști

În perioada 25 – 27 aprilie 2018, polițiști de investigare a criminalității economice și de ordine publică au efectuat verificări în județele Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Suceava, cu privire la legalitatea operațiunilor de exploatare forestieră din Parcul Național Călimani și zonele adiacente, precum și a celor de depozitare, transport și comercializare a materialului lemnos provenit din aceste zone.

În urma verificărilor efectuate, în zonele de exploatare forestieră din Parcul Național Călimani, au fost constatate 5 infracțiuni, 4 dintre acestea la Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale pentru abateri prevăzute în OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, au fost verificate 166 de autovehicule ce transportau material lemnos și 8 depozite, ocazie cu care au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 150.000 de lei și au fost dispuse măsuri de confiscare a 933,27 de mc. de material lemnos.

Mai nouă Mai veche