Viceprimarul orașului Milișăuți, Vichenție Popescu, depistat în conflict de interese


Agenția Națională de Integritate a constatat conflictul de interese de natură administrativă în cazul lui Vichenție Popescu, viceprimar al orașului Milișăuți, județul Suceava.

În perioada exercitării mandatului de viceprimar 2012-2016, persoana evaluată a participat, în calitate de consilier local, la o serie de sedințe ale Consiliului Local, fără a anunța la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl avea în problemele supuse dezbaterilor. De asemenea, persoana evaluată a deținut calitatea de președinte al Comisiei de licitație pentru închirierea, arendarea, concesionarea sau vânzarea bunurilor aparținând domeniul public sau privat a orașului Milișăuți, analizând ofertele depuse și semnând un Proces verbal prin care s-a stabilit că fiul său este câștigătorul unui teren în suprafață de 4.589 mp.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71, art. 76, alin. (1) și ale art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004.

Persoana evaluata a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Agenția Națională de Integritate
Mai nouă Mai veche