Tânărul care dat cu mașina peste un polițist de frontieră, arestat pentru 30 de zile

Poliţiştii judiciarişti au desfăşurat activităţi complexe sub coordonarea procurorului într-o cauză de o gravitate deosebită sesizată la data de 06.07.2018. Astfel, la ora 19.52, Poliția orașului Vicovu de Sus, a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Brodina a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unui polițist de frontieră, iar conducătorul auto a părăsit locul faptei.

Din primele cercetări, echipa operativă din cadrul I.P.J. Suceava deplasată la fața locului, a stabilit faptul că, la 06.07.2018, în jurul orei 19.45, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona satului Sadău de pe raza comunei Brodina, o patrulă a poliției de frontieră a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie, însă conducătorul auto, cunoscut de polițiști ca fiind un tânăr de 23 de ani din comuna Straja, nu s-a conformat și a întors autoturismul, ocazie cu care, l-a surprins și accidentat pe unul dintre polițiști, după care a plecat de la fața locului.

Autoturismului, acesta fiind identificat incendiat pe drumul forestier „Tinosu” de pe raza comuna Ulma, focul fiind stins de echipajul de poliție.



Cu ocazia cercetărilor, specialiștii criminaliști din cadrul I.P.J. Suceava au identificat în portbagajul vehiculului, 24 de pachete de proveniență extracomunitară ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de polițiștii de frontieră, sub aspectul comiterii infracțiunii de „contrabandă”.

Agentul poliției de frontieră a fost transportat cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto de 23 de ani a fost identificat ulterior și testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acestuia i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestora”, fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea continuării cercetărilor și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ultraj”, ocazie cu care, la 07.07.2018, în baza probatoriului administrat, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Rădăuți, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În baza mandatului, tânărul de 23 de ani a reîncarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche