Țigări în valoare de aproximativ 265.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră au descoperit, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 22.570 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 265.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În data de 26 iulie 2018, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, jud. Suceava, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.
Astfel, lucrători din cadrul sectorului au observat mai multe persoane care se deplasau, pe direcția localității Straja, de la linia de frontieră spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.
Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea lor, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care cei în cauză au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean.
Drept urmare, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.
La fața locului au fost descoperite 14 colete cu țigări care au fost duse la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 7.000 pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de 81.900 lei.

În aceeași zi, lucrători din cadrul aceluiași sector au mai descoperit abandonate, pe aceeași direcție, alte 16 baxuri cu țigări, de aceeași proveniență.
Cantitatea de țigări descoperită a fost inventariată și s-a constatat că este vorba de 8.470 pachete țigări, în valoare de 100.000 lei.

În ambele cazuri, marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun.

Tot la 26 iulie, lucrători din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Valea Vișeului, Vicovu de Sus și Poienile de sub Munte au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete disimulate în pădure.
Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 7.100 pachete cu țigări (3.000 pachete la Valea Vișeului, 2.600 la Vicovu de Sus și 1.500 pachete la Poienile de sub Munte) de proveniență ucraineană, în valoare de 83.000 de lei.
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
Mai nouă Mai veche