VIDEO Ministrul PSD al Educației, dezacorduri și bâlbâieli la prezentarea bilanțului pe șase luni

Ministrul PSD al Educației Naționale, suceveanul Valentin Popa, a avut un discurs presărat cu dezacorduri și bâlbâieli la prezentarea bilanțului pe șase luni.

Ministrul Educaţiei Valentin Popa a prezentat, într-o conferinţă de presă, bilanțul activității la șase luni de la preluarea mandatului. Discursul lui a fost presărat cu dezacorduri și bâlbâieli

Cea mai flagrantă greșeală a fost lipsa acordului dintre subiect şi predicat. Ministrul Educaţiei a folosit un verb la singular pentru un subiect la plural.

Valentin Popa a dat dovadă de dificultăţi vizibile de exprimare şi când a încercat să explice de ce este bine ca absolvenţii de gimnaziu să îşi continue studiile de liceu sau să urmeze cursuri în cadrul unei şcoli profesionale, motivul invocat de acesta fiind că „e mai bine să avem elevul la şcoală decât să îl trimitem în spaţiul public”.


Câteva dintre greşelile gramaticale comise de ministrul Educaţiei, Valentin Popa:
  • „manualele şcolare este un subiect intens”;
  • „am participat şi în calitate de rector şi sunt încântat să continui iniţiativa (pauză în care încearcă să citească numele) Heinnovate care în acest an..”
  • „în acest cost de 24 de milioane de lei este inclusă editarea şi drepturile de autor”;
  • „asigurăm tichete de grădiniţă în valoare de 50 de lei pentru preşcolarii care.. şi şcolari care au o frecvenţă mai mare de 50 la sută”.

Mai nouă Mai veche