653 de șoferi testați în weekend cu aparatul etilotest. Au fost reținute 15 permise de conducere și au fost deschise opt dosare penale


În perioada 14.09.-16.09.2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acţiuni tematice pe raza județului, pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 653 conducători auto, fiind constatate 8 infracţiuni şi aplicate 161 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 65.235 lei. S-au mai reţinut 15 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

  • La 15.09.2018, un echipaj rutier a oprit pentru control pe DC 7, din comuna Moara, autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani, din municipiul Suceava. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.