Buletin de presă, 27 septembrie 2018 - IPJ Suceava

Dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor întocmit de polițiști

La 26.09.2018, în jurul orei 18.24, în timp ce conducea autoturismul pe strada Piaţa Republicii, din orașul Gura Humorului, un bărbat de 22 de ani, din orașul Frasin, a surprins și accidentat ușor un localnic de 31 de ani, angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, însă pe culoarea roşie a semaforului electric destinat pietonilor.
Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au identificat asupra victimei, un pistol cu gaze, prevăzut cu încărcător, dar fără muniție, bărbatul declarând faptul că a pierdut documentele de achiziționare a armei.
În urma verificările efectuate în bazele de date, polițiști au constatat faptul că, bărbatul de 31 de ani nu este autorizat pentru deținerea, portul și folosirea de arme și muniții.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și „contrabandă calificată”, ce va fi soluționat procedural.

Acțiune pentru prevenirea evaziunii fiscale desfășurată de polițiști

La 26.09.2018, Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice Suceava a organizat o acţiune pe raza judeţului pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și a comerțului ilicit, ocazie cu care au fost verificate 30 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate și producători agricoli.
Polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 80.000 lei, toate la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, republicată și au confiscat bunuri în valoare de 1.500 lei, constând în articole de îmbrăcăminte, produse industriale și alimentare.

Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică desfășurată de polițiști

La 26.09.2018, Poliția municipiului Suceava a organizat o acțiune punctuală în Bazarul Suceava, piețele din localitate și în proximitatea acestora, pe linia prevenirii și combaterii actelor de comerţ stradal neautorizat, contrabandă și evaziune fiscală și asigurarea unui climat de ordine publică, în cadrul căreia au fost verificate 19 societăți comerciale, întreprinderi individuale și persoane fizice autorizate și legitimate 51 de persoane.
S-au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.970 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 200 de lei.

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 26.09.2018, în jurul orei 12.40, în timp ce conducea autoturismul pe strada Bogdan Vodă din municipiul Rădăuți, un localnic de 24 de ani a surprins și accidentat un bărbat de 40 de ani care se deplasa pe bicicletă în aceeași direcție și care, a efectuat un viraj la stânga, fără să se asigure corespunzător.
Din accident, a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 26.09.2018, ora 08.20, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Dorna Candrenilor, autoutilitara condusă de un localnic de 36 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

La 27.09.2018, ora 00.20, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe B-dul George Enescu din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani, din comuna Șcheia.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Material lemnos confiscat de polițiști

La 26.09.2018, ora 06.30, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe raza comuna Vulturești, autoutilitara condusă de un bărbat de 48 de ani, din comuna Baia, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,86 m.c. lemn de foc.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 300 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

La 26.09.2018, ora 14.30, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 177, din comuna Mănăstirea Humorului, autoutilitara condusă de un bărbat de 24 de ani, din comuna Stroiești, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,80 m.c. lemn de foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 317 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.
Mai nouă Mai veche