Desant de polițiști din Iași, Botoșani, Neamț, Maramureș și Bistrița-Năsăud, pe drumurile din Suceava. O mie de amenzi aplicate în trei zile


În perioada 21.09.-23.09.2018, poliţişti rutieri şi cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în cooperare cu poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Iaşi, Maramureş şi Neamţ au organizat acţiuni punctuale, în sistem integrat, pe raza județului Suceava, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier şi criminogen ridicat.

În cadrul acțiunii au fost constatate 24 de infracțiuni și au fost aplicate 1.000 sancţiuni contravenționale, în valoare de 430.920 lei. Polițiștii au reținut 77 de permise de conducere și au retras 33 de certificate de înmatriculare.

Exemple:
  • Un bărbat de 28 de ani, din comuna Marginea, a condus autoturismul pe DJ 209G, din comuna Horodnic de Sus cu viteza de 151 km/h şi a prezentat pentru control, un permis de conducere fals. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
  • Un bărbat de 48 de ani, din comuna Frătăuţii Vechi a condus autoturismul pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere și având o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
  • Un bărbat de 28 de ani, din municipiul Rădăuţi a condus autoturismul pe strada 1 Mai din localitatea de domiciliu, fără a poseda permis de conducere și având o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
  • Un bărbat de 31 de ani din municipiul Suceava a fost depistat conducând autoturismul pe raza comunei Udești, având o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
  • Un bărbat de 32 de ani, din comuna Bogdăneşti a condus autoturismul pe DN 2, pe raza comunei Bălcăuţi având dreptul de conduce vehicule suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu permis de conducere suspendat”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche